Fra tabu til tema

Foredrag, kursusdag & Supervision

Hos mennesker med udviklingshandicap følges det kognitive funktionsniveau ofte ikke med kroppens fysiske og hormonelle udvikling, og det kan skabe ubalance i den seksuelle udvikling. 

Der findes ingen skabelon eller facitliste i arbejdet med seksualiteten, for vi kan ikke bare skære alle over én kam. Så hvad er seksualitet egentlig for en størrelse i arbejdet med voksne mennesker

Spiller graden af udviklingshandicap ind? Og hvordan arbejder vi med at afdramatisere berøringsangsten, som eksisterer hos mange omsorgspersonaler? Det kan være en stor udfordring, og til tider også grænseoverskridende, at navigere i arbejdet med voksne mennesker og seksualitet.

Kontakt mig

Hvis du og din arbejdsplads ønsker at sætte mere fokus på et ellers ret tabubelagt emne, så tøv ikke med at kontakte mig. 

Jeg gør mig meget umage for at hele personalegruppen opnår en grundig indsigt i, hvorfor det er vigtigt at prioritere et seksualvenligt miljø. 

I får konkrete redskaber og metoder til, hvordan I bedst muligt støtter op om elevens/borgeres seksualitet i praksis.

Seksualpolitik

Et godt fundament for at sikre overholdelsen af de juridiske og lovmæssige rammer, er ved at udarbejde en fyldestgørende seksualpolitik. 

For at sikre at en seksualpolitik bliver tilfredsstillende, er det vigtigt, at hele personalegruppen er med til at diskutere seksualitet samt personlige og fælles grænser.  Dette fordi, at klare retningslinjer er essentielt når man arbejder med en borgers seksualitet. 

En seksualpolitik skal indeholde åbenhed, tydelighed og tryghed, således at en personalegruppe bedre kan navigere i, kommunikere og formidle seksualitet til borgerne. 

Værdier, holdninger, etik og anvisninger skal være i højsæde, og her kan det være at fortrække at I sammen med en seksualvejleder får udarbejdet en. 

Formidling og fokus

Som en passioneret formidler fokuserer jeg på udviklingshandicap og de forskellige aspekter af seksualitet. Mine kurser og workshops skaber en platform, hvor vi udforsker dette komplekse emne både teoretisk og praktisk. Kurserne er engagerende og lærerige med oplæg og praktiske øvelser, der giver dybere forståelse. Jeg bringer konkrete eksempler fra praksis for at gøre undervisningen jordnær og relaterbar.

Ved at sætte fokus på udviklingshandicap og seksualitet øger vi bevidstheden og forståelsen på dette vigtige område. Det bidrager til mere inkluderende og respektfulde samfund, hvor alle kan udtrykke deres seksualitet på egne præmisser. Jeg ønsker at bidrage til denne positive udvikling gennem min formidling.