Hvad er seksualitet

Seksualiteten kan opfattes på mange forskellige måder, og er næsten umulig at definere, fordi den består af mange forskellige elementer.

Det handler om alt fra følelser til nærhed, ømhed, samleje, kærlighed, nysgerrighed, identitet og meget mere. Listen er lang og denne opremsning er langt fra fyldestgørende for hvilken størrelse seksualiteten er.

Vigtigst er at huske på, at seksualiteten ingen facitliste har. Mange mennesker erfarer livet igennem små eller store udfordringer i forhold til deres seksualitet, og dette kan forringe livskvaliteten betydeligt.

Hvorfor er det vigtigt at have fokus på seksualitet?

Seksualitet er en naturlig menneskelig trang, ligesom sult og søvn. Hvis en person ikke får anerkendelse og tilfredsstillelse af deres seksuelle behov, kan det have en negativ indvirkning på deres livskvalitet og skabe seksuel frustration. Denne frustration kan ofte føre til aggressiv, depressiv eller grænseoverskridende adfærd.

Manglende opfyldelse af de seksuelle behov kan derfor have betydelige konsekvenser for de fagfolk, der arbejder med individet, eller for familiemedlemmer, der har en tæt relation til personen.

Det kan også påvirke individets selvopfattelse, hvilket igen kan påvirke deres sociale netværk og dermed deres livskvalitet.